Hjälpa folk i nöd

Från starten 2005 har vårt mål alltid varit att hjälpa folk i nöd. Vi är en lokal biståndsförmedlare som hjälper både internationellt och lokalt.

Ideell förening

Borås Nya Biståndscenter drivs helt ideellt av personer med ett brinnande hjärta att hjälpa andra. Vi är en liten organisation och en av fördelarna är att vi kan ta snabba beslut och vara snabba på plats.

Hjälpsändingar

När föreningen startade hade vi ingen butik utan såg till att samla in kläder och nödvändigheter själva. Vi packade själva våra bilar och åkte till olika länder för att få kontakter och lämna våra bidrag. Vi hade nära kontakt med barnhem, skolor, kyrkor och behandlingshem i flera olika länder.

Nu sker mycket av leveranserna av lastbilar som är organiserade med flera biståndsföreningar, vilket betyder att vi istället lokalt kan packa och samla in bidrag i form av pengar och föremål – för att sedan skicka iväg dit hjälpen behövs.

Lokal hjälp

Lokala samhället är viktigt för oss och vi erbjuder vår hjälp i olika former.

En stor del av detta är att vi hjälper personer hemkomna från behandlingshem. För att bryta med farliga vanor ger vi personer en nystart i livet genom att hjälpa till att skapa en bättre hemmiljö, som att möblera om ett helt hem. Vi ser också till att vara en träffpunkt dit folk kan komma för att umgås och prata.

Med hjälp av butiken kan vi också ta in praktikanter och personer som behöver arbetsträna för att komma tillbaka till arbetslivet.